در این مطلب از اینجاست! دات نت می خواهیم به بررسی مشخصات، امکانات، بازی ها، قدرت و… ایکس باکس وان ایکس بپردازیم. کنسول جدید مایکروسافت، یکی از بهترین کنسول هایی که تا به حال ساخته شده و مقدمه ای برای عصر بازی های 4k است.
پس از گذشت چهارسال از عرضه ایکس باکس وان، نسخه جدید دیگری از آن عرضه شده. ایکس باکس وان ایکس، قدرتمندترین کنسولی است که تا به حال ساخته شده است. اما در هرحال این کنسول مشتق شده از ایکس باکس وان است. همان بازی ها را اجرا می کند و لوازم جانبی انحصاری جدیدی به همراه خود ندارد.
چیزی که با خریدن Xbox One X به دست می آورید، صدا و تصویر بهبود یافته نسبت به ایکس باکس وان است. مشخصه ی قابل توجه این کنسول و البته پلی استیشن 4 پرو، بهره مندی از HDR و کیفیت تصویر 4K است. آپگریدی که اکثر خریدران و گیمر ها هنوز نمایشگر مورد نیازش را در دسترس ندارند.
ایکس باکس وان S که سال گذشته معرفی شد به شکل چشمگیری یک کنسول اسلیم و 40 درصد کوچک تر از نسخه اولیه ایکس وان بود. ایکس باکس وان اولیه از نظر زیبایی شناسانه شبیه دستگاه های VCR بود. اما ایکس باکس وان اس با رنگ سفید و ابعاد لاغرش دلربایی می کرد. طراحی ایکس باکس وان ایکس جذابیت و نوآوری کم تری دارد. با این حال، جا گرفتن اجزایی قوی تر در پوسته ای کوچک تر قابل تقدیر است. نکته ای درباره وزن وان ایکس وجود دارد و آن وزن 3.8 کیلوگرمی اش است. این یعنی تقریبن 1 کیلوگرم سنگین تر از وان اس که ابعادی مشابه با آن دارد.
آرایش درگاه ها و پورت های پشت ایکس باکس وان ایکس تا حدی مشابه وان اس است. یک هارد جدید روی این دستگاه به کارگرفته شده که سریع تر است. سه درگاه USB در ایکس باکس وان ایکس می بینیم.
درباره مشخصات Xbox One X باید گفت که این کنسول از یک پردازنده 8 هسته ای AMD با قدرت 2.3 گیگاهرتز بهره می برد. پردازنده گرافیکی آن AMD رادئون با مگاهرتز 1172 می باشد. رم وان ایکس، 12 گیگابایتی است و هارد آن 1 ترابایت ظرفیت دارد. درایو نوری این دستگاه از دیسک های بلوری با کیفیت 4K اولترا اچ دی نیز پشتیبانی می کند.
روی کاغذ، PlayStation 4 Pro از ایکس باکس وان ایکس ضعیف تر است (4 گیگابایت رم و 0.2 گیگاهرتز توان پردازشی کم تر). برتری پلی استیشن 4 در داشتن هدست واقعیت مجازی مربوط به خودش و برتری ایکس باکس وان ایکس در درایو نوری 4K است.
قیمت پایه ایکس باکس وان ایکس، 500 دلار است. هدف مایکروسافت از ساخت این کنسول بازی، ارائه دستگاهی با کیفیت بالا به علاقه مندان شدید و گیمر های حرفه ای بوده است. تکنولوژی و مهندسی به کار برده شده در این دستگاه چشمگیر است و تجربه تصویری متفاوتی را به کاربر عرضه می کند. کامپیوتر ها هنوز می توانند تجربه های معرکه و بهتری نسبت به کنسول ها در زمینه گیمینگ ارائه کنند اما وان ایکس مثل یک کامپیوتر گیمینگ قابل قبول در قالب کنسول می ماند و بالاترین نقطه ای است که کنسول های بازی تا کنون رسیده اند.
به هرحال، اکثر گیمر ها از کارایی 4K وان اس یا پی اس 4 پرو خودشان رضایت دارند. بسیاری از بازی کنندگان هم به همان کیفیت فول اچ دی 1080 خودشان قانع اند!
اگر ایکس باکس وان یا وان اسلیم دارید و می خواهید دستگاه خود را ارتقا دهید، بهتر است کمی صبر کنید و ببینید که واکنش توسعه دهندگان به وان ایکس تا چه حد خواهد بود و به چه نسبت بازی های خود را بهبود می دهند. مایکروسافت می گوید تاکنون 150 عنوان بازی در حال بهبود یافتن و بهتر شدن برای ایکس باکس وان ایکس هستند.
و اما اگر صاحب PS4 هستید. ممکن است عنوان “قدرتمندترین کنسولی که تا به حال ساخته شده” شما را تحریک و وان ایکس برایتان خواستنی کند. قبل از آن که تصمیم بگیرید، بهتر است نگاهی به عنوان های اختصاصی هر کنسول بندازید و از خودتان بپرسید کدام بازی را ترجیح می دهید.
بازی هایی که هم برای همه کنسول ها وجود دارند، بدون شک در ایکس باکس وان ایکس، شکل و شمایل و کیفیت تصویری بالاتری نسبت به پلی استیشن 4 پرو خواهند داشت. اما این این تفاوت و برتری از نظر قیمتی می ارزد؟ این سوالی است که پاسخ آن را خودتان با توجه به بودجه موردنظرتان باید بدهید.
نکات مثبت: گیمینگ 4K Native، پیشرفته ترین اجزا، کم سر و صدا بودن، درایو نوری بلوری UHD
نکات منفی: کمی گران، رابط کاربری گیج کننده