بعضی هایشان می گویند تا 30 سال دیگر، بعضی دیگر می گویند تا 40 سال دیگر. اما 3 سال پیش گزارشی منتشر شده بود مبنی بر انقراض گیاه تامین کننده شکلات تا سال 2020! حالا می گویند باید تا سال 2050 صبر کنیم تا شکلات منقرض شود. با اینجاست دات نت همراه باشید.
احتمال انقراض شکلات وجود دارد. عملن به همان اندازه که احتمال انقراض هر گونه گیاهی دیگری نیز هست! همه وحشت پراکنی ها از مقاله بیزنس اینسایدر شروع شد که می گوید ممکن است تا سال 2050 همه گیاهان کاکائو منقرض شود.
خب باید گفت گیاهان کاکائو در معرض بیماری های قارچی و تغییرات اقلیمی زمین هستند. تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی می تواند سیل های ساحلی را افزایش دهد، آتش های جنگلی را بدتر کند، صخره های مرجانی را نابود کند و جان انواع گونه های جانداران در معرض خطر قرار دهد. اما آیا وضع به حدی خراب است که ممکن است به این زودی ها گیاهان کاکائو در معرض خطر قرار بگیرند؟ باید گفت نه.
تهدید بیماری های قارچی برای گیاهان کاکائو نیز چیز جدیدی نیست. در سال 2010 مقاله ای علمی درباره آلوده شدن برخی از گیاهان کاکائو در آمریکای مرکزی به قارچ های مختلف، منتشر شد. نگرانی دانشمندان این است که این قارچ ها به سایر نقاط جهان که دارای گیاهان تولید کننده شکلات هستند، منتقل نشود.
مشکل اصلی آن است که گیاهان کاکائو حساس هستند و برای رویش به شرایط محیطی خاص و دقیقی نیاز دارند. اما در هر حال پیش بینی ها برای انقراض گیاه منبع شکلات کمی زودهنگام است.
شرکت مادر شکلات های مارس و دانشگاه کالیفرنیا جهت اصلاح ژن های گیاه کاکائو با یکدیگر همکاری دارند. تغییرات در ژن گیاه منبع شکلات با استفاده از فناوری کریسپر (CRISPR) صورت می گیرد. دانشمندان قصد دارند با تغییرات مذکور گیاه کاکائو را در برابر بیماری قارچی مقاوم کنند. هم چنین ژن های اصلاح شده این گیاه باعث خواهند شد که در برابر شرایط محیطی مختلف انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد.