محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره نحوه تصمیم گیری که منتهی به فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام شد می گوید: “در جلسه شورای امنیت کشور نظرات موافق و مخالف در این رابطه مطرح شد و در نهایت تصمیم نهایی این شورا برای تامین مصلحت مردم، این بود که فعلن این شبکههای اجتماعی متوقف شود تا امکان سوءاستفاده ضدانقلاب گرفته شود.”
کانالی که محتوای آن در نهایت باعث قطعی اینستاگرام و تلگرام شد، ابتدا به درخواست ایران مسدود شد. اما چند ساعت بعد مجموعه مذکور فعالیت خود را در کانالی جدید شروع کردند. کانال مذکور در عرض چند ساعت صد ها هزار عضو جمع کرد، اما رییس تلگرام از پاک کردن مجدد آن امتناع کرد. آذری جهرمی در این باره می گوید:
“سه کانال از این مجموعه مسدود شد اما مجدداً در کانالهای دیگر فعال شدند و باتوجه به ضعف مراجع خبری در کشور ما و هجوم مردم برای این که ببینند چه خبر است، مراجعات به این کانال های جدید زیاد شد و مدیر تلگرام علی رغم تعهدات خود، اقدامی نکرد.”
وزیر ارتباطات در بخشی دیگر از سخنان خود درباره شرط فعالیت مجدد و رفع فیلترینگ تلگرام گفت:
“با مدیر تلگرام نیز مکاتبه کردیم و گفتیم ادامه فعالیت این پیامرسان این است که منوط به این است که مصارف تروریستی آن حذف شود.”
او هم چنین افزود: “به هر حال بیشتر کاربران و بیشترین حجم استفاده از تلگرام در ایران است و طبیعتاً اگر احترام متقابل وجود نداشته باشد، شرایط برای همکاری دشوار میشود و امیدوارم مدیر تلگرام نیز به مقررات خودشان و درخواست مردم برای حذف موارد تروریستی احترام بگذارد.”
آذری جهرمی هم چنین از حق انتخاب مردم برای انتخاب از میان پیام رسان های داخلی و خارجی گفت:
“مردم حق انتخاب دارند و میتوانند از طریق پیام رسان داخلی یا خارجی فعالیت کنند. تلگرام تنها پیامرسان موجود در دنیا نیست.”
وزیر ارتباطات می گوید که رفع قطعی اینستاگرام راحت تر خواهد بود و از پیگیری برای حل مشکل تلگرام نیز خبر داد. دلیل پیگیری برای رفع قطعی تلگرام این است که کسب و کار های زیادی وابسته به این شبکه بوده و از جهاتی به “زیرساخت زندگی، اقتصاد و اشتغال مردم” تبدیل شده بود. روز گذشته، آذری جهرمی هم چنین از افراد زیان دیده بر اثر قطعی های اخیر عذرخواهی کرد.