تحقیقی منتشر شده که ادعا می کند ماده ای در سیب زمینی سرخ کرده مک دونالد وجود دارد که در درمان ریزش مو موثر است. اما باید گفت نه، متاسفیم! خوردن این سیب زمینی ها به رویش مجدد مو کمک نخواهد کرد.
این تحقیق که به طور گسترده در رسانه های مختلف و معتبر علمی بازنشر شده، توسط تیمی از محققان سلول های بنیادی در کشور ژاپن انجام شده است.
دانشمندان دانشگاه ملی یوکوهاما دریافته اند، از ماده پلی دی متیل سیلوکسان که در روغن مورد استفاده مک دونالد وجود دارد، می توان برای تولید دسته ای فولیکول در موش ها استفاده کرد.
روش ساده استفاده شده توسط آن ها به تولید جرم های اولیه فولیکول مو یا در واقع سلول هایی که به رشد فولیکول کمک می کنند، می انجامد.
جرم های اولیه فولیکول مو وقتی در پشت موش ها کاشته شدند، مو های مشکی جدید در آن نواحی شروع به رشد کردند.
اگرچه این روش تا به حال تنها در موش ها آزمایش شده، اما تیم تحقیقاتی ژاپنی می گوید این تکنیک به درمان ریزش مو و حتی ریزش موی ارثی مردانه نیز کمک خواهد کرد و در تولید مجدد مو ها به روش سلول های بنیادی مفید فایده خواهد بود.
در صورتی که راه حلی برای تولید مجدد توده ای مو ها با استفاده از سلول های بنیادی یافت شود، صنعت کاشت مو به طور کلی متحول خواهد شد و افرادی که دچار ریزش موی ارثی هستند، خواهند توانست موهایی درست همانند افراد عادی خواهند داشت.
بعد از انتشار این تحقیق ممکن است این شائبه پیش بیاید که خوردن سیب زمینی های سرخ کرده مک دونالد در درمان ریزش مو و رشد مجدد مو ها موثر اند. اما باید گفت چنین تصوری غلط است.
پرفسور فوکودا که سرپرست این تیم تحقیقاتی ژاپنی بوده است می گوید این تصور که خوردن سیب زمینی مک دونالد باعث درمان کچلی می شود، او را ناراحت کرده است. ماده شیمیایی مذکور در واقع در فرآیند تولید فولیکول های مو در آزمایشگاه به کار می آید.