استیون هاوکینگ، فیزیکدان نظریه ای و کیهان شناس مشهور بریتانیایی، درگذشت. خانواده او در بیانیه ای اعلام کرده اند، او صبح امروز در خانه اش در کمبریج و در آرامش مرده است. هاوکینگ در زمینه درک سیاه چاله ها و کیهان شناسی خدمات زیادی به دنیای علم کرد.
استیون هاوکینگ در 8 ژانویه 1942 چشم به جهان گشود و امروز در 14 مارس 2018 در سن 76 سالگی درگذشت. بیانیه ای که فرزندان او منتشر کردند به شرح زیر است:
با کمال تاسف اعلام می کنیم، پدر عزیزمان امروز درگذشت. او یک دانشمند بزرگ و یک مرد فوق العاده بود که آثار و میراث او برای سال های زیادی باقی خواهد ماند. شجاعت و پافشاری او به همراه زیرکی و شوخ طبعی، الهام بخش مردم در سراسر جهان بود. او زمانی گفت: “جهان اگر خانه کسانی که دوستشان داریم نبود، چندان ارزش نداشت.” ما برای همیشه دلتنگ او خواهیم بود.
زندگی و آثار استیون هاوکینگ
هاوکینگ استاد ریاضیات در دانشگاه کمبریج بود. او 13 مدرک افتخاری داشت و در سال 2009 موفق به دریافت بالاترین درجه افتخار در آمریکا، یعنی مدال آزادی شد.
پرفسور هاوکینگ علاوه بر فعالیت علمی، در فرهنگ عامه نیز محبوب بود. او در کارتون سیمپسون ها، فیلم پیشتازان فضا و بیگ بنگ تئوری حضور افتخاری داشت. یکی از نکته های جالب برای مخاطبین، صدای کامپیوتری هاوکینگ بود.
او در سال 1963 و کمی بعد از تولد 21 سالگی اش، به بیماری لاعلاج ALS مبتلا شد. پزشکان به او گفتند تنها 2 سال دیگر زنده خواهد ماند. اما او تا 55 سال دیگر دوام آورد و الهام بخش افراد زیادی شد. بیماری ALS، به مرور تمامی دستگاه عصبی فرد را از بین می برد.
هاوکینگ آرزو داشت قبل از مرگش به فضا سفر کند که به این آرزو دست نیافت. در سال 2014، فیلمی درباره زندگی او به نام “نظریه همه چیز” با بازی ادی رد مین اکران شد.
هاوکینگ آثار فراوانی را از خود بر جای گذاشت. بخشی از آثار او، کتاب های علمی قابل فهم برای عموم مردم بود. پرفروش ترین کتاب او در این زمینه “تاریخچه مختصری از زمان” است. او مقالات علمی پیشرفته فراوانی نیز دارد و نقطه اوج کار های آکادمیک او در زمینه سیاهچاله ها است. او همچنین در مستند ها و مجموعه های تلویزیونی فراوانی حاضر شده است.
واکنش ها به مرگ استیون هاوکینگ
نیل دگراس تایسون، اخترفیزیک شناس آمریکایی، آخرین فردی بود که با پرفسور هاوکینگ مصاحبه کرد. او همچنین جزو اولین افرادی بود که در توییتر به درگذشت هاوکینگ واکنش نشان داد و برای او طلب آرامش کرد.
دانشگاه کمبریج ضمن نقل جمله ای از هاوکینگ، “به بالا و ستاره ها نگاه کنید و نه پایین و جلوی پایتان”، درگذشت او را تسلیت گفت. لورد مارتین ریس، رییس سابق انجمن علمی انگلیس، مقاله ای در بزگداشت هاوکینگ منتشر کرده است.
تریزا می، نخست وزیر انگلیس، از هاوکینگ به عنوان یک “ذهن درخشان و فوق العاده” یاد کرد و درگذشت او را تسلیت گفت.
دانشگاه آکسفورد در بیانیه ای از پرفسور هاوکینگ یاد کرد: “ما از درگذشت او غمگینیم و برای خانواده او طلب صبر می کنیم. او به ما آموخت تا کنجکاو باشیم و این که همیشه چیزی هست که می توان انجام داد و در آن موفق شد.”
سازمان ناسا نیز در توییتر از هاوکینگ یاد کرد: “نظریه های او جهانی از احتمالات را گشود که ما و جهان در حال کشف آن هستیم.”
ساتیا نادلا، رییس مایکروسافت نیز به درگذشت پرفسور هاوکینگ واکنش نشان داد.