تمرکز بیش از حد بر روی پیام رسان تلگرام در ایران، از ابتدا باعث ایجاد بحث های فراوانی شده بود. اما مجموعه اتفاقات دی ماه سال 1396 و عدم توافق وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با رییس تلگرام پاول دوروف باعث شد تلگرام برای مدتی فیلتر شود.
حال در سال 1397 و زمان نگارش این مطلب، دوباره زمزمه اختلال و فیلترینگ در تلگرام به گوش می رسد. به همین خاطر کوچ کانال ها و کاربران از تلگرام به پیام رسان های داخلی محتمل است.
در این مطلب از اینجاست دات نت قصد داریم به معرفی و بررسی بهترین جایگزین های ایرانی تلگرام بپردازیم. این چهار اپ عبارتند از: گپ، آی گپ، سروش و ویسپی. نکته ای که باید بدانید آن است که گپ و آی گپ نام های مشابهی دارند اما این دو، پیام رسان های متفاوتی از یگدیگر هستند.
مبداء دقیق پیام رسان ویسپی مشخص نیست. اما به نظر می رسد این پیام رسان ریشه ای ایرانی داشته باشد. سایت دیجیاتو در گزارشی تلاش کرد به بررسی صاحب اصلی پیام رسان ویسپی بپردازد.
به طور کلی پیام رسان های گپ، آی گپ و سروش، امکانات اصلی تلگرام مثل چت گروهی و کانال را دارند اما در برخی جزئیات با یکدیگر متفاوتند.
پیام رسان گپ
پیام رسان گپ، پیام رسان کاملی به نظر می رسد. چه از نظر امکانات. چه از نظر طراحی گرافیکی. رابط کاربری این پیام رسان از ابتدا دلپذیر بود و یکی از نکات مثبت آن اریجینال بودن طراحی آن و عدم تقلید مو به مو از تلگرام است.
امکانات گپ نیز تا حد زیادی پاسخگوی نیاز روزانه کاربران است. اکثر امکانات مشابه تلگرام در کانال های گپ دیده می شود. البته برخی امکانات اریجینال دیگر نیز می توان در آن مشاهده کرد. برای مثال امکان لایک کردن پست های کانال ها، کسب درآمد مستقیم از کانال و فونت فارسی زیبا.
همانطور که به فونت فارسی اشاره کردیم، به طور کلی در هیچ جای اپ پیام رسان گپ، نمی توان درهم ریختگی های گرافیکی دید. برخلاف بعضی از رقبای داخلی.
به نظر می رسد، طراحان گپ خلاقیت به خرج داده و مستقیم تلگرام را کپی نکرده اند. یک امکان خوب دیگر در گپ، امکان دسته بندی چت ها و کانال های مختلف است. به علاوه امکان تماس صوتی نیز در این اپ فراهم شده است.
پیام رسان گپ دارای پیشخوان خدمات مالی است که با آن می توان به ارسال پول، پرداخت قبض، خرید شارژ و… پرداخت. پس می توان از منبع درآمد این پیام رسان تا حدی مطمئن بود.
پیام رسان گپ علاوه بر نسخه اپ موبایل برای سیستم عامل های اندروید و آی او اس دارای نسخه وب نیز هست.
برای بهترین های تکنولوژی، علم و خودرو کانال ما را در پیام رسان گپ دنبال کنید: https://gap.im/injastnet
آی گپ
اگر دلتان برای تلگرام تنگ می شود و می خواهید برای همیشه خاطره اش را زنده نگه دارید، آی گپ مخصوص شماست. آی گپ، تلگرامی است که سرور ها و شرکتش پشتیبانش همه ایرانی است. این پیام رسان رابط کاربری مشابه تلگرام دارد با این تفاوت که امکاناتی مثل جستجو بین کانال ها و افراد و همچنین قابلیت شخصی سازی بالا به آن افزوده شده.
آی گپ بنابر ادعای سازندگان آن “رمز نگاری شده” و پروژه ای “متن باز” است. پیام رسان Igap در حال حاضر به کنسرسیومی از همراه اول و چند بانک فروخته شده است.
در حال حاضر تعداد زیادی از کانال های معروف تلگرام، نسخه آی گپی خود را راه اندازی کرده اند. برای افرادی که دوست دارند بدون احساس خروج از تلگرام به پیام رسان دیگری مهاجرت کنند، آی گپ بهترین گزینه است.
برای بهترین های تکنولوژی، علم و خودرو کانال ما را در آی گپ دنبال کنید:
https://profile.igap.net/injastnet
پیام رسان سروش
سروش یکی از پیام رسان هایی است که تبلیغات فراوانی درباره آن انجام شده است. این پیام رسان تحت حمایت سازمان صدا و سیما است.
پیام رسان سروش در نسخه ها اولیه طراحی خوبی نداشت و همچنین دچار اختلالات سرور بود. اما در نسخه های جدیدتر این مشکلات برطرف شده و طراحی ظاهری این اپ نیز بهبود پیدا کرده است.
پیام رسان سروش بیشتر امکانات تلگرام را دارد و دارای امکاناتی مثل تماس صوتی رایگان، خرید شارژ و سرویس آب و هوا نیز هست.
برای بهترین های تکنولوژی، علم و خودرو کانال ما را در سروش دنبال کنید:
ویسپی wispi
امکانات ویسپی نسبت به تلگرام و سه پیام رسانی که معرفی کردیم کم تر است. اما از نظر توانایی فنی و سرعت، در وضعیت خوبی قرار دارد.
نکته جالب ویسپی داشتن بخش Social است. این بخش مشابه اینستاگرام ساخته شده، اما کاربران نمی تواند چیزی آپلود کنند و محتوای آپلودی توسط خود وپسپی صورت می گیرد! ویسپی همچنین دارای رادیو آنلاین پخش موسیقی به زبان های فارسی، ترکی، عربی و انگلیسی است.
نکته منفی اصلی ویسپی جدا بودن بخش کانال ها و چت ها است به نحوی که راه اندازی کسب کاری شبیه تلگرام را در آن سخت می کند.
برای بهترین های تکنولوژی، علم و خودرو کانال ما را در ویسپی دنبال کنید: