شغل های سطح C بالاترین رده درجات اجرایی در بیشتر کمپانی های آمریکای شمالی و بعضی از کشور های دیگر هستند.
برای مثال CEO یکی از شغل های سطح C است. CEO مخفف Chief Executive Officer است. ترجمه این عبارت مدیرعامل اجرایی است اما شرح وظایف یک CEO بالاترین مقام اجرایی یک سازمان یا شرکت است.
سایر عناوین شغلی سطح C که می توان به آن ها اشاره کرد عبارتند از:
CTO (Chief Technology Officer)
CFO (Chief Financial Officer)
CIO (Chief Information Officer)
COO (Chief Operating Officer)
CKO (Chief Knowledge Officer)
CSO (Chief Security Officer)
CDO (Chief Data Officer)
CMO (Chief Marketing Officer)
که به ترتیب بالاترین مقام های یک شرکت در زمینه های تکنولوژی، مالی، اطلاعات، عملیات، دانش، امنیت، داده و بازاریابی یک شرکت هستند و باید از نزدیک با CEO تعامل داشته و کار کنند.
این شغل ها که معمولا مدیران توانمند آن ها را به عهده می گیرند، به این دلیل سطح C نامیده می شوند که ابتدای هر عنوان با کلمه Chief آغاز شده و در نتیجه مخفف آن ها هم با C آغاز می شود.
مشاغل سطح C به دلیل حجم سنگین کاری و مسئولیت اصلی تصمیم گیری، به طور معمول حقوق های بالایی دارند. البته CEO هایی هم داریم که عملا هیچ حقوقی نگرفته و به طور سمبلیک هر سال حقوق یک دلاری می گیرند. از جمله این افراد می توان مارک زاکربرگ از فیس بوک، جک دورسی از توییتر، سرگئی برین از آلفابت و ایلان ماسک از تسلا را مثال زد. دلیل وجود CEO های یک دلاری این است که این افراد جزو سهامداران اصلی شرکت هستند و درآمد واقعی آن ها از سود شرکت حاصل می شود.
برای رسیدن به مشاغل سطح C در شرکت های کلاسیک معمولا تجربه بالا و زمان زیادی لازم است. اما در استارت آپ ها و شرکت های نوپا، بنیانگذاران از مزیت برخوردارند و مشاغل سطح C را کسب می کنند.