پیامک های مواقع بحرانی
صادق بیک پور، رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات در همایش مدیران استانی وزارت ارتباطات با اشاره به موضوع اطلاع رسانی به مردم در مواقع بحرانی از طریق پیامک های تلفن همراه گفت: “نمایندگان اپراتورها باید از هرگونه ارسال پیامک به مردم بدون هماهنگی با ستاد مدیریت بحران خودداری کنند.”
این اقدام جهت پیشگیری از وحشت پراکنی و تشویش اذهان عمومی صورت گرفته است. بیک پور می گوید:
“بر اساس دستورالعمل ستاد مدیریت بحران، تنها پیامک های مورد تائید این ستاد قابل ارسال به مردم خواهد بود تا در مواقع بحران و حوادث غیرمترقبه، باعث تشویش اذهان عمومی نشود.”
رادیو ترانک ملی
چیز دیگری که بیک پور خبر از آن داد، اجرای یکپارچه و سراسری پروژه رادیو ترانک ملی است. او می گوید: “در صورتی که مشکل فضا برای نصب تجهیزات در استان ها حل شود این شبکه ملی برای ارتباط رسانی در مواقع بحران در تمامی استان ها نصب و راه اندازی می شود.”
رادیو ترانک (Trunked radio) سیستمی بی سیم مشابه تلفن های همراه (GSM) است که برای موارد اداری و هماهنگی بین نهاد های خدمت رسان مختلف، مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم به کار نهاد های زیادی می آید. از آتش نشانی و اورژانس گرفته تا فرودگاه ها، شبکه بانکی و تاکسیرانی.
مزایای رادیوترانک نسبت به سیستم بی سیم معمولی این است که امنیت بسیار بیشتری داشته و هم چنین هزینه نصب تجهیزات آن پایین تر است. رادیو ترانک برای هماهنگی مدیریت بحران در بحران هایی مثل زلزله، سیل و… نیز به کار می آید.
بالن های مخابراتی
صادق بیک پور با اشاره به اینکه برای ارتباط رسانی در زمان بحران ۱۲ فرکانس رادیویی در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار گرفته است، در مورد اجرای پروژه بالن های مخابراتی در استان های کشور نیز گفت: “به دستور وزیر ارتباطات این ایستگاه های پرتابل برای ایجاد شبکه ارتباطی در مناطق حادثه دیده نصب و راه اندازی خواهد شد که هم اکنون اپراتورها در حال نصب تجهیزات مخابراتی در همه استان ها برای اجرای این پروژه هستند.”